Klasyczne podanie miodownika Marlenka

Głębia smaku w najlepszym wydaniu!

Tradycyjne podanie miodownika Marlenka to prostota, która zachwyca. Wystarczy kilka dodatków – miód, orzech włoski i aromatyczny cynamon lub anyż  – by podkreślić jego głęboki smak. Dla miłośników czekoladowych akcentów, lekka posypka z kakao lub startej czekolady będzie idealnym wykończeniem. Ten elegancki deser doskonale komponuje się z filiżanką kawy lub herbaty, tworząc wyjątkową chwilę przyjemności! ☕🍰

Przepis krok po kroku – stwórz perfekcyjne ciasto

Potrzebne składniki

  • Tort Marlenka 800 g. - dowolny smak
  • Płynny miód naturalny
  • Orzech włoski - 1 połówka
  • Laska cynamonu lub gwiazdka anyżu do dekoracji
  • Opcjonalnie - posypka z kakao lub starta czekolada
1

Krojenie

Wyjmij miodownik z opakowania i pokrój na eleganckie porcje – 8 lub 12 trójkątów albo 9 kwadratów. Przełóż wybraną porcję na talerzyk, a pozostałe kawałki przechowuj w lodówce pod szczelnym przykryciem do 2 tygodni.

2

Dekoracja

Polej talerzyk i/lub kawałek tortu cienką strużką miodu. 

3

Orzechowa nuta

Połóż połówkę orzecha włoskiego na talerzyku.

4

Finalny akcent

Udekoruj gwiazdką anyżu lub laską cynamonu. Opcjonalnie oprósz odrobiną kakao lub wiórkami czekolady.

Efekt? Klasyczny, elegancki deser, który podkreśla miodowy charakter Marlenki i jej bogaty smak.☕🍰

Gotowy na więcej pysznych inspiracji? Poznaj kolejne, wyjątkowe sposoby podania naszych wypieków.