Głębia smaku w najlepszym wydaniu!
Poziom: Łatwy
Czas: 5 minut
Tradycyjne podanie miodownika Marlenka to prostota, która zachwyca. Wystarczy kilka dodatków – miód, orzech włoski i aromatyczny cynamon lub anyż – by podkreślić jego głęboki smak. Dla miłośników czekoladowych akcentów, lekka posypka z kakao lub startej czekolady będzie idealnym wykończeniem. Ten elegancki deser doskonale komponuje się z filiżanką kawy lub herbaty, tworząc wyjątkową chwilę przyjemności! ☕🍰
Wyjmij miodownik z opakowania i pokrój na eleganckie porcje – 8 lub 12 trójkątów albo 9 kwadratów. Przełóż wybraną porcję na talerzyk, a pozostałe kawałki przechowuj w lodówce pod szczelnym przykryciem do 2 tygodni.
Polej talerzyk i/lub kawałek tortu cienką strużką miodu.
Połóż połówkę orzecha włoskiego na talerzyku.
Udekoruj gwiazdką anyżu lub laską cynamonu. Opcjonalnie oprósz odrobiną kakao lub wiórkami czekolady.
Efekt? Klasyczny, elegancki deser, który podkreśla miodowy charakter Marlenki i jej bogaty smak.☕🍰