Miodownik Marlenka na ciepło z lodami

Zamień klasyczny deser w wyjątkową ucztę!

Chcesz podać tort Marlenka w jeszcze bardziej efektowny sposób? To proste! Wystarczy kilka dodatków, by stworzyć elegancki deser, który zachwyci smakiem i wyglądem. Podgrzany miodownik z rozpływającą się masą, gałka lodów waniliowych, bita śmietana i świeże owoce – to połączenie, któremu trudno się oprzeć. Spróbuj sam! 😍

Przepis krok po kroku – stwórz perfekcyjne ciasto

Potrzebne składniki

  • Tort Marlenka 800 g. - dowolny smak (polecamy klasyczny lub cynamonowy)
  • Lody waniliowe - 1 gałka na porcję
  • Bita śmietana - do dekoracji
  • Sezonowe owoce - np. maliny, truskawki, borówki
  • Polewa czekoladowa - gotowa lub domowa
1

Przygotowanie ciasta

Wyjmij tort Marlenka z oryginalnego opakowania i przełóż na blat do krojenia.

2

Krojenie

Pokrój na 8 trójkątów – każdy kawałek powinien być równy, by wyglądał estetycznie.

3

Podgrzewanie

Przełóż na talerzyk i podgrzej w mikrofalówce przez kilka sekund, aż masa lekko się rozpłynie. Resztę ciasta umieść pod przykryciem i przełóż do lodówki. W ten sposób możesz przechowywać go do 2 tygodni. 

4

Dekorowanie

Dodaj gałkę lodów – waniliowe będą najlepszym wyborem, ale inne smaki też mogą pasować!
Przyozdób bitą śmietaną – nada deserowi lekkości i elegancji.
Dodaj sezonowe owoce – maliny, truskawki czy borówki świetnie przełamią słodycz.
Polej czekoladową polewą – dla pełni smaku i efektu WOW.

✨ Gotowe! Smacznego! ✨

Gotowy na więcej pysznych inspiracji? Poznaj kolejne, wyjątkowe sposoby podania naszych wypieków.